Onze website wordt mogelijk gemaakt door het tonen van online advertenties aan onze bezoekers.
Overweeg alstublieft om ons te steunen door uw advertentieblokkering uit te schakelen.
''Schakeld u a.u.b. eerst uw Adblocker uit voor op Oké klikt''

Nee       OkéMijn Verbouwde en naar HD versie Geüpgrade Wersi Wega CD600

Mijn Verbouwde Wersi Wega CD600

Dit Wersi orgel, Wega CD600 bezit ik nu nog steeds en is als basispakket volledig uitgebouwd, op de eindversterker na. De eindversterker moest plaats maken voor een PC moederbord en voeding.

De Upgrade

Als versterker gebruik ik nu een externe Mc Farlow amplifier van 2x180 Watt. Ook de digitale hall is niet ingebouwd, omdat ik in de beginfase al een Akai Digital Reverb EX90R gebruikte met veel meer mogelijkheden als de digitale hall van de Wersi Wega CD600 zelf, de bedoeling was om hem in te bouwen net zoals de externe versterker, maar dat is er nog steeds niet van gekomen. Op de PC gebruik ik geen onboard audio vanwege de geringe mogelijkheden en ook geen losse audiokaart, daar ik de achterkant van mijn Wega dan te veel moet verampeneren voor de aansluitingen. Als audio unit gebruik ik de EMU 0404 USB van Creative een externe audio unit dus.

In navolging van:

In navolging van de Wersi OAS modellen heb ik mijn Wersi Wega voorzien van een PC en CD-Rom (speler/brander) en een Card Reader met USB en 2 toetsenborden, een touch-screen is nog even toekomst muziek maar gaat zeker komen. (klik de foto's voor een beter beeld van de upgrade).

Softwarepakketen:

Softwarepakketen zoals bijvoorbeeld het Theater miditiZer orgel of de B4 II, Hauptwerk en andere softwarepakketen zijn haast volledig te besturen door de Wersi Wega, dus boven en onder manuaal en het pedaal, helaas zijn de drawbars van de B4 II niet door de drawbars van het Wersi orgel te besturen. Maar daar de B4 II zo'n 120 presets bezit, en deze wel door de registratie toetsen op de Wersi wega zijn te besturen zijn de speelmogelijkheden toch oneindig, zeker doordat de orgelklanken van de Wersi Wega weer te mengen zijn met klanken van de B4 II of het Theater miditiZer orgel of Hauptwerk en natuurlijk alle andere softwarepakketten zoals b.v. Sessions Strings Pro of het Bandstand pakket van Native Instruments of welke ander VST sturend programma dan ook.

Video Clips:

In de videoclip Nabucco's Slavenkoor (Va Pansiero) is het effekt en de mogelijkheden zoals, de orgel vocals (vrouwelijk) samen met de Vocals (mannelijk) uit de PC aan boord goed zijn te beluisteren. Door de latency (vertraging), van de PC Vocals iets lager in te stellen als de Vocals van de Wersi Wega klinkt het geheel nog realistischer. Op de muziek Video van, Celine Dion & Barbara Streisand - Tell Him is het toetsenbord waarmee de PC aangesloten is op de Wega goed te zien, een tweede toetenbord staat op de Wersi speaker box bij de flatscreen monitor voor bedieningsgemak.

In de toekomst:

In de nabije toekomst wil ik een video van mijn wega CD600 en wat klankmogelijkheden op deze website plaatsen, dat geeft de verbouwing en de ontstane mogelijkheden beter weer.

Wat of Wie is Wersi:

WERSI is een firma die in 1969 begon in Duitsland. De twee broers W.E & R. Franz begonnen vanuit de kelder van het huis van hun ouders de eerste WERSI instrumenten te bouwen. Later stelde ze een team samen van jonge technici en muziek experts. Door ruimte gebrek ontstond het idee bij het team om geen volledige orgels meer te bouwen, maar de orgels in bouwpakketten uit te leveren waardoor de prijs prestatie verhouding ook een stuk lager kwam te liggen. In de mid jaren 70 kwamen artiesten als Klaus Wunderlich, Franz Lambert, Curt Prina ook hun entree maken bij Wersi, en deze artiesten zorgden voor meer bekendheid voor de Wersi Orgels.

De Analoge Wersi Orgels:

De Wersi W 147 T -  W 248 -  W 157 T - W 285 S - W 258SK - WS2 Helios - W3 Saturn - W3 Concerto - W3 Zenith - WERSI W3 Classica - W4 Galaxis - W5S Cosmos - W1TC Combo - Toccata - W3SK Classica - W3A Concerto - waren orgels uit de eerste orde.

De Orgels die ik bouwde:

Zelf bouwde ik 3 elektronische orgels, de eerste die ik bouwde was een Starsound van Dr. Böhm, later volgde de Helios en nog een aantal jaren later, in 1991 de Wega CD600 Orgel van Wersi.

En Orgels die ik eens bezat:

Mijn eerste orgel was een ''Solina A 200'' de daar opvolgende waren een ''Solina P240'' een ''Rhiha Saturn'' een GEM 600 en van af nu weet ik wel, welke orgels ik heb gehad maar niet meer de volgorde. In ieder geval een ''Godwin Transportable Orgel'' een ''Godwin SC 600 Orgel'' een ''Kawai DX600'' een ''Diamond 901 S'' een ''farfisa Louvre'' een ''Riha Orchestra'' een ''Technics SX E66'' een ''Yamaha Electone MC 600'' en het laatse orgel die ik voor de Wersi Verona GS500 aanschaft  had, was een ''Yamaha EL90''.

En Wersi Orgels/apparatuur die ik nu bezit:

Natuurlijk de Wersi Wega CD600 met een Upgrade naar HD versie. De Wersi Verona GS500 met de Upgrade naar de HD versie. Een Wersi Entertainer Keyboard. Een Wersi Tapemaster, Mididisk recorder M64. 2 Wersi Vocalis Active Speaker zuilen voor de Verona. En 2 WERSI TS 5001 Passieve boxen voor de Wersi Wega CD600. Mijn grote wens is nog een Helios met CX1 Ritme te kunnen kopen, maar jammer genoeg heb ik geen ruimte meer, moet er een kast weg en wordt mijn vrouw boos.

Wersi Verona GS500 Upgrade     Wersi Verona GS500 HD Upgrade

Heb je het idee om een reactie te willen geven, of heb je (opbouwende) kritiek.
Dan kan dat op Wersi Wega HD Serie Mini Forum