Onze website wordt mogelijk gemaakt door het tonen van online advertenties aan onze bezoekers.
Overweeg alstublieft om ons te steunen door uw advertentieblokkering uit te schakelen.
''Schakeld u a.u.b. eerst uw Adblocker uit voor op Oké klikt''

Nee       Oké

P.S. Indien u contac met ons zou willen opnemen, onze ''contact met Wersi-Fan'' link werkt normaal.

Mijn Wersi Verona GS500

De Upgrade naar de HD Versie

Mijn Wersi Verona GS500 Geupgrade naar HD versie

OAS Open Art System

Dit Wersi orgel, de Wersi Verona GS500 bezit ik inmiddels alweer meer als een jaar, sinds september 2017 en het bevalt mij uitstekend. Maar toch nog een Upgrade. Na de Upgrade van hardware in de Verona, zijn we nu toe aan een upgrade Extern, buiten de Verona dus. In de Verona is niets meer te Upgraden.

WERSI VERONA GS500 HD Versie

Na een speurtocht op het world Wide Web vond ik de website van Jeff Ormerod WersiOrganShowcase.com die doet met de OAS serie wat ik deed met mijn Wersi Wega CD600. Alleen deed ik deze upgrade al in 2005. Natuurlijk doe ik deze Wersi Wega nooit weg, ik denk dat er maar één van op de wereld is met deze uitbreiding. (zo niet, dan hoor ik het wel).

De Upgrade:

Ik kon ik het niet laten, na het upgraden van de Verona, o.a. de harddisk vervangen voor een 500 GB SDD disk, een nieuwe LG Blu-Ray brander, het geheugen van 2 Gig naar 4 Gig, de processor een AMD Athlon II X2 250 vervangen voor een AMD Phenom II X6 1090T en windows XP Service Pack 2 geüpdate naar Service pack 3. Voor een uitvoerige beschrijving van deze upgrades met foto's zie ''HIER''. Na deze Upgrades, moest ik en zou ik de Wersi Verona, indien mogelijk verder uitbreiden. Dit werd dus de volgende stap voor mijn Wersi Verona OAS Hoogglans Black Editie.

De Proef Opstelling:

HET BEGIN: Ik ben begonnen met een proef opstelling naast het orgel, met een Desktop PC die ik bezat met een ASUS moederbord en een Intel i7 processor en 6 GB geheugen. En een Steinberg UR242 audio-midi-interface en iiyama Touchscreen die ik beide voor dit doel al eerder had aangeschaft. Na dat het geheel op elkaar aangesloten was en wat software geïnstalleerd te hebben, werkte de proef opstelling perfect, nu nog even op zoek naar een geschikte MiniPC, want de Desktop PC heb ik voor ander doeleinden nodig. Wordt het een Mac of een Windows PC??

Het Vervolg:

Wel, het is dus een Mini Windows 10 PC geworden voor mijn WERSI Verona OAS + HD Systeem. Een Lenovo ThinkCentre met een Intel i7 8th Gen. processor en 16 GB geheugen en een 500 GB SSD Disk. De reden voor deze beslissing is, dat ik ontzettend veel PC Software bezit en eigenlijk niets voor de Mac. Nog een reden, dat ik eigenlijk nooit met een Mac heb gewerkt, met de PC zolang als de Personal Computer bestaat. Er zit toch wel wat verschil in bedienen en werken met een Mac computer als met een Windows 10 PC

De upgrade ziet er als volgt uit:

De Lenovo ThinkCentre is voorzien van, 1x audio line out, 2x Display port 2.1, 1x HDMI out, 2x USB 3.0, 2x USB 2.0. De ThinkCentre kan eventueel nog worden uitgebreid met 16 GB geheugen een totaal van 32 GB geheugen is dus mogelijk. Ook een DVD/Blu-Ray Brander is nog mogelijk, etc. Aan de voorzijde vinden we nog een USB 3.0 en een USB C. 3.0 aansluiting en nog ook nog een Microfoon en een Koptelefoon aansluiting. Ruim voorzien voor het doel waar hij voor wordt gebruikt dus. De Steinberg UR242 USB audio-Midi Interface 24-bit/192 kHz , is een zeer goede externe audiokaart in feite, met perfecte specificaties voor dit doel. Hij wordt aan de linkerzijde naast de ThinkCentre onder het ondermanuaal aangebracht.

De bekabeling van de Upgrade:

De ThinkCentre en de Steindberg UR242 zijn nu samen onder het ondermanuaal geplaats. De bedrading hangt er nu nog bij, maar die bundelen we tot een mooie kabelboom zodat er van de bekabeling weinig te zien zal zijn. Misschien kan ik, het liefst zwarte kabelgoten onder het ondemanuaal plaatsen en daar de gehele kabelboom in doen verdwijnen.

Zo goed als klaar:

De Lenovo ThinkCentre en de Steinberg UR242 werken perfect samen met de iiyama Prolite T2453 MTS Touchscreen en het Wersi Verona Orgel. Nu is het software verzamelen en installeren en de midi van de Wersi Verona en de software instellen .

Uiteindelijk:

Hauptwerk is toch wel met wat hoofdpijn, uiteindelijk volledig werkzaam op de Lenovo ThinkCentre geinstalleerd. Magistrale klanken komen nu uit de Wersi vocalis Speakers, daar zijn we wel even zoet mee. Volgende stap is dat ik op aanrade van een Facebookvriend een DAW (Digital Audio Workstation) ga installeren hij rade mij ''Reaper'' aan, ook TB Isone v3 van ToneBooster, schijnt perfect te zijn, dan kan de Equalizer ook gelijk van de muur. Ja, we zijn nog wel even bezig. Dus, wordt vervolgt.

De Orgels die ik eens bezat:

Mijn eerste orgel was een ''Solina A 200'' daar opvolgend waren er een ''Solina P240'' een ''Rhiha Saturn'' een GEM 600 en van af nu weet ik wel, welke orgels ik heb gehad maar niet meer de volgorde. In ieder geval een ''Godwin Transportable Orgel'' een ''Godwin SC 600 Orgel'' een ''Kawai DX600'' een ''Diamond 901 S'' een ''farfisa Louvre'' een ''Riha Orchestra'' een ''Technics SX E66'' een ''Yamaha Electone MC 600'' en het laatse orgel die ik voor de Wersi Verona GS500 aanschaft had, was een ''Yamaha EL90'' die ik verkocht aan een Facebookvriend.

En Wersi Orgels/apparatuur die ik nu bezit:

Natuurlijk de Wersi Wega CD600 met een Upgrade naar HD versie. De Wersi Verona GS500 met de Upgrade naar de HD versie. Een Wersi Elektra KF90 Orgel. Een Wersi Entertainer Keyboard. Een Wersi Tapemaster, Midi-disk recorder M64. 2 Wersi Vocalis Active Speaker zuilen voor de Verona. En 2 WERSI TS 5001 Passieve boxen voor de Wersi Wega CD600. Mijn grote wens is nog een Helios met CX1 Ritme te kunnen kopen, maar jammer genoeg heb ik geen ruimte meer, moet er een kast weg en wordt mijn vrouw boos.

Wersi Verona GS500 Upgrade     Wersi Wega CD600 Upgrade

Heb je het idee om een reactie te willen geven, of heb je (opbouwende) kritiek.
Dan kan dat op Wersi Verona HD Serie Mini Forum