Mijn Geüpgrade

Wersi Verona GS500

Mijn Geupgrade Wersi Verona GS500

Dit Wersi orgel, Wersi Verona GS500 bezit ik sinds kort, september 2017 en het bevalt mij uitstekend.

Natuurlijk:

Ik kon ik het niet laten, niet alleen op de muzikale reis, maar ik moest natuurlijk ook een interne reis in de Wersi Verona Maken. Ik weet gelijk, dat ik harddisk ga vervangen voor een SDD disk en de CD Rom speler vervang voor een Blu-Ray brander, het geheugen gaat van 2 Gig naar 4 Gig. En natuurlijk heb ik de software windows XP service Pack 2 meteen geüpdate naar service pack 3, Alles draait (klinkt) weer als een tierelier.

De Upgrade:

Zoals je hier boven vermelde, ik heb nu de Harddisk vervangen voor een Samsung 500 GB SSD disk. Waar ik op moest letten, is dat ik wel een SSD disk van even groot volume, of een groter volume gebruikte. In mijn geval heb ik dus voor de WD 500 GB Harddisk een 500 GB Samsung SSD disk aangeschaft. Natuurlijk héél voorzichtig zijn met het verwijderen van de oude IDE kabel, zodat ik geen ander bedrading onbedoeld lostrek. Ja en dan het Klone van je HD naar SSD. ik heb daar speciaal een Renkforce SATA dockingstation met Klone functie voor aangeschaft. Elke ander manier van Klone in de computer b.v. raad ik af. Een ander zegt misschien, dat kan best. Maar ik ga liever voor de veiligste weg, kost wat meer, maar is beter voor mijn hart, want spannend blijft het. Je hebt tenslotte het hart van je orgel in je handen en bent bezig met een transplantatie ?? Maar het is mij dus voor 100% gelukt. Vandaag gaat er een nieuwe LG Blu-Ray brander in, ik dacht dat in de Verona een CD speler zat, maar het was wel een CD/DVD brander, alleen Windows herkende hem niet meer als CD/DVD brander wel als CD speler. Daarbij zat er een defect in, want bij inleggen van een CD maakte hij een oorverdovend lawaai en dat ging pas weg als je de CD weer verwijderde, niet zo prettig als je zit te spelen op het orgel. Verder heb ik nog twee DDR3 DIMM 1600mhz geheugenbanken van elk 2 GB besteld. Er zat één bank van 2 GB DDR3 DIMM 1600mhz in, zodat ik nu van twee GB naar 4 GB ga met wat hogere specs. is ook weer wat sneller. Natuurlijk moest ik ook weten wat voor moederbord er in de Verona zat en even uitzoeken wat dat moederbord ondersteund. In mijn geval was dat een moederbord van AsRock, de N68-GS3 UCC. De processor moet ik nog bekijken, dat kan van alles zijn, van een AMD Sempron tot een AMD Phenom II X6 1090T processors, als er een andere processor in zit dan de AMD Phenom II X6 1090T ga ik op zoek naar deze processor en plaats ik die alsnog in het moederbord.

Inmiddels:

uitgevonden dat er dus een AMD Athlon II X2 250 in zit, dat viel mij toch tegen, van Wersi. De Verona heeft ook de nare neiging om na een tijdje bespeelt te zijn, plus minus een half uur met vooral registraties met sustain en/of lang nagalm, te hangen. De tonen dus, dat hangen ging alleen weg als je een andere totaalpreset instelde. Ik ging er van uit, dat het kwam door de matige processor, die behoorlijk prestatie- gericht werk moest leveren. Of het geheugen, dat toen nog maar 2 Gig DDR3 1600 was, kon de reden zijn. Wat ik dus nog niet had geplaatst, ik wilde eerst de processor vervangen.

Dus nu een Processor upgrade:

Van een AMD Athlon II X2 250 een 2 Core processor dus, naar een AMD Phenom II X6 1090T een 6 Core processor dus, die ik na wat spuurwerk op Marktplaats had gevonden. Tevens een nog nieuwe AMD processor koeler die ik nog had liggen geplaatst. ''De Test''. Na de Verona eerst een uur onbespeelt aan te laten staan en daarna nog een uur met alle meest ingewikkelde registraties, natuurlijk met sustain en/of lang nagalm bespeelt te hebben, kwam ik tot de conclusie dat het hangen over was. En is ook niet meer terug gekomen.

Maar toch nog een Memory Upgrade

Nu nog het DDR3 1600 2 GB Geheugen uitbreiden naar 4 GB DDR3 1600 (meer ondersteund XP 32 bits niet) en dan kan ik mij zelf een piloot van de Wersi Verona GS500 noemen, want als ik volumepedaal intrap stijgt hij vast op.

Ik zou graag nog verder willen upgraden, maar ik weet niet wat ik nog kan upgraden in de Verona. Ik ga natuurlijk wel op zoek naar nog andere Upgrade mogelijkheden. Misschien Windows XP zien te vervangen voor b.v. Windows 7. Zal wel de 32 bits versie van Windows 7 moeten zijn, daar de hardware en drivers van b.v. de Wersi DSP-Kaart SG12 waarschijnlijk geen 64 bits ondersteund.

Wat of Wie is Wersi:

WERSI is een firma die in 1969 begon in Duitsland. De twee broers W.E & R. Franz begonnen vanuit de kelder van het huis van hun ouders de eerste WERSI instrumenten te bouwen. Later stelde ze een team samen van jonge technici en muziek experts. Door ruimte gebrek ontstond het idee bij het team om geen volledige orgels meer te bouwen, maar de orgels in bouwpakketten uit te leveren waardoor de prijs prestatie verhouding ook een stuk lager kwam te liggen. In de mid jaren 70 kwamen artiesten als Klaus Wunderlich, Franz Lambert, Curt Prina ook hun entree maken bij Wersi, en deze artiesten zorgden voor meer bekendheid voor de Wersi Orgels.

De Analoge Wersi Orgels:

De Wersi W 147 T -  W 248 -  W 157 T - W 285 S - W 258SK - WS2 Helios - W3 Saturn - W3 Concerto - W3 Zenith - WERSI W3 Classica - W4 Galaxis - W5S Cosmos - W1TC Combo - Toccata - W3SK Classica - W3A Concerto - waren orgels uit de eerste orde.

De Orgels die ik bouwde:

Ik bouwde zelf 4 elektronische orgels, de eerste die ik bouwde was een Dr. Böhm type Starsound, later volgde twee Wersi Helios-orgels, een voor mij en een voor een vriend, en een paar jaar later in 1991 het Wega CD600-orgel van Wersi die ik op een andere pagina beschreven heb.

En Orgels die ik eens bezat:

Mijn eerste orgel was een ''Solina A 200'' de daar opvolgende waren een ''Solina P240'' een ''Rhiha Saturn'' een GEM 600 en van af nu weet ik wel, welke orgels ik heb gehad maar niet meer de volgorde. In ieder geval een ''Godwin Transportable Orgel'' een ''Godwin SC 600 Orgel'' een ''Kawai DX600'' een ''Diamond 901 S'' een ''farfisa Louvre'' een ''Riha Orchestra'' een ''Technics SX E66'' een ''Yamaha Electone MC 600'' en het laatse orgel die ik voor de Wersi Verona GS500 aanschafte, was een ''Yamaha EL90''.

En Wersi Orgels/apparatuur die ik nu bezit:

Natuurlijk de Wersi Wega CD600 met een Upgrade naar HD versie. De Wersi Verona GS500 met de Upgrade naar de HD versie. Een Wersi Entertainer Keyboard. Een Wersi Tapemaster, Mididisk recorder M64. 2 Wersi Vocalis Active Speaker zuilen voor de Verona. En 2 WERSI TS 5001 Passieve boxen voor de Wersi Wega CD600. Mijn grote wens is nog een Helios met CX1 Ritme te kunnen kopen, maar jammer genoeg heb ik geen ruimte meer, moet er een kast weg en wordt mijn vrouw boos.

Wersi Wega CD600 Upgrade     Wersi Verona GS500 HD Upgrade

Heb je het idee om een reactie te willen geven, of heb je (opbouwende) kritiek.
Dan kan dat op Wersi Verona Upgrade Mini Forum