WERSI ORGEL SOUNDS & STYLES SOFTWARE EN HANDLEIDINGEN   Wersi
WERSI VERONA
GS500 HD Editie

Dit Wersi orgel, Wersi Verona GS500 bezit ik inmiddels alweer meer als een jaar, sinds september 2017 en het bevalt mij uitstekend. Natuurlijk ben ik ook nog de bezitter van mijn mooie zelfgebouwde/verbouwde Wersi Wega CD600, die in feite ook een HD  versie is door mijn verbouwing/aanpassingen aan de Wega en die in feite dezelfde zijn als die Jeff Ormerod doet met de OAS serie. Alleen deed ik deze upgrade al in 2005. Natuurlijk  doe ik mijn Wersi Wega nooit weg, ik denk dat er maar één van op de wereld is met deze uitbreiding.

Natuurlijk:
Ik kon ik het niet laten, na het up-graden van de Verona, o.a. de harddisk vervangen voor een 500 GB SDD disk, een nieuwe  DVD brander, het geheugen van 2 Gig naar 4 Gig, de processor een AMD Athlon II X2 250  vervangen voor een AMD Phenom II X6 1090T en windows XP Service Pack 2 geupdate naar Service pack 3. Voor een uitvoerige beschrijving van deze upgrade's met foto's zie ''HIER''. Ik moest en zal de Wersi Verona na deze upgrades, indien mogelijk verder uit-breiden. Na een spuurtocht op het World Wide Web vond ik de website van Jeff Ormerod wersiorganshowcase die dus in feite het zelfde doet met de Wersi OAS serie, als ik deed met mijn Wersi Wega Cd Serie, hier te zien, Wersi Wega CD geen OAS maar JCB. Dit werd dus de volgende stap voor mijn Wersi Verona OAS Serie.

De Upgrate:
HET BEGIN: Ik ben begonnen met een proef opstelling, naast het orgel een Desktop PC met een ASUS moeder-bord en een Intel i7 processor en 6 GB geheugen die ik al bezat. Een Steinberg UR242  audio midi - inter-face en iiyama Touchscreen had ik al aangeschaft. Na dat het geheel op elkaar aangesloten was en wat software geinstalleerd te hebben, werkt de proef opstelling perfect, nu nog even op zoek naar een geschikte MiniPC, wordt het een Mac of een Windows PC?

Vervolg:
Wel, het is dus een PC uitvoering geworden voor mijn WERSI Verona OAS + HD System. Een Lenovo ThinkCentre met een Intel i7 8th Gen. proc. en 16 GB geheugen en een 500 GB SSD Disk. De reden voor deze beslissing is, dat ik ontzettend veel PC Software bezit en eigenlijk niets voor de Mac. Nog een reden, dat ik eigenlijk nooit met een Mac heb gewerkt, met de PC zolang als de Personal Computer bestaat. Er zit wel wat verschil in bedienen en werken met een Mac computer als met een Windows 10 PC

De upgrade ziet er als volgt uit:
De Lenovo ThinkCentre is voorzien van, 1x audo line out, 2x Display port 2.1, 1x HDMI out, 2x USB 3.0, 2x USB 2.0. De ThinkCentre kan eventueel nog worden uitgebreid met 16 GB geheugen een totaal van 32 GB geheugen is dus mogelijk. Ook een DVD/Blu-Ray Brander is nog mogelijk, etc. Aan de voorzijde vinden we nog een USB 3.0 en een USB C. 3.0 aansluiting en nog ook nog een Microfoon en een Koptelefoon aansluiting. Ruim voorzien voor het doel waar hij voor wordt gebruikt dus. De Steinberg UR242 USB audio-Midi Interface 24-bit/192 kHz , is een zeer goede externe audiokaart in feite met perfecte specificaties voor dit doel. Hij wordt aan de linkerzijde naast de ThinkCentre onder het onder-manuaal geplaats.

De bekabeling van de Upgrade:
De ThinkCentre en de Steindberg UR242 zijn nu samen onder het onder-manuaal geplaats.De bedrading hangt er nu nog bij, maar die bundelen we tot een mooie kabelboom zodat er van de bekabeling weinig te zien zal zijn. Mis-schien kan ik, het liefst zwarte kabel-goten onder het ondemanuaal plaatsen en daar de gehele kabelboom in doen verdwijnen.

Zo goed als klaar:
De Lenovo ThinkCentre en de Steinberg UR242 werken perfect samen met de iiyama Prolite T2453 MTS Touchscreen en het Wersi Verona Orgel. Nu is het software verzamelen en installeren en de midi van de Wersi Verona en de software instellen .

Uiteindelijk:
Hauptwerk is toch wel met wat hoofd-pijn, uiteindelijk volledig werkzaam op de Lenovo ThinkCentre geinstalleerd. Magistrale klanken komen nu uit de Wersi vocalis Speakers, daar zijn we wel even zoet mee. Volgende stap is dat ik op aanrade van een Facebook-vriend een DAW (Digital Audio Workstation) ga installeren hij mij rade ''Reaper'' aan, ook de TB Isone v3 van Tone-Booster, schijnt perfect te zijn. Kan de Equalizer ook gelijk van de muur. Ja, we zijn nog wel even bezig. Dus, wordt vervolgt.WERSI is een firma die in 1969 begon in Duitsland. De twee broers W.E & R. Franz begonnen vanuit de kelder van het huis van hun ouders het eerste WERSI instruments te bouwen. Later stelde ze een team samen van jonge technici en muziek experts. Door ruimte gebrek onstond het idee bij het team om geen volledige orgels meer te bouwen, maar de orgels in bouwpakketten uit te leveren waardoor de prijs prestatie verhouding ook een stuk lager kwam te liggen. In de mid jaren 70 kwamen artiesten als Klaus Wunderlich, Franz Lambert, Curt Prina ook hun entree maken bij Wersi, en deze artiesten zorgden voor meer bekendheid voor de Wersi Orgels.

De Wersi WS 2 Helios - W3 Saturn - W3 Concerto - W3 Zenith - WERSI W3 Classica - W4 galaxis - W5 Cosmos - W1TC Combo - Toccata -  W3SK Clas-sica - DX100 Condor -  waren orgels uit de eerste orde.

Zelf bouwde ik 3 electronische orgels, de eerste die ik bouwde was een  Starsound van Dr. Böhm, later volgde de Helios en nog een aantal jaren later dus de Wega CD600 Orgel van Wersi De Verona is natuurlijk geen zelfbouw orgel. Maar wel door mij zelf geheel geupdate en geupgrade.


Bedankt voor het bezoeken van mijn Website Wersi-Fan.NL
John C. Bijl  (JCB)                Wersi OrgelsMijn Wersi Verona GS500 HD
Wersi Verona GS500 OAS + HD System
Wersi Verona GS500 OAS + HD System
Wersi Verona GS500 OAS + HD Systeem
Wersi Verona GS500 OAS HD Systeem
Wersi Verona GS500 OAS + HD Versie
Wersi Verona Intel I7 8th Gen.
Wersi Verona HD Orgel
Wersi Verona GS500 OAS HD Systeem
Wersi Verona GS500 OAS Plus HD Systeem
Wersi Verona GS500 OAS + HD Systeem
Wersi Verona OAS + HD System
Wersi Verona HD Serie
Handleidingen OAS serie

Wersi Software OAS Serie

Wersi Sound en Styles OAS Serie

Wersi Orgels bij Wersi-Fan
Wersi Wega CD600 Verbouwen
Wersi Wega CD600 Verbouwen
Wersi Wega CD600 Verbouwen
Wersi Verona GS500 HD met midTizer Theather orgel op de Monitor
Met het OAS + HD Systeem
MIJN WERSI VERONA GS500 HD HOOGGLANS Black Editie
Naar de Home Pagina van Wersi-Fan
Klik de foto voor een grotere
Klik de foto voor een grotere
Klik de foto voor een grotere
Klik de foto voor een grotere
Klik de foto voor een grotere
Klik de foto voor een grotere
Klik de foto voor een grotere
Klik de foto voor een grotere
Klik de foto voor een grotere
Klik de foto voor een grotere
Klik de foto voor een grotere
Klik de foto voor een grotere
comments powered by Disqus